Al tientallen jaren ben ik bezig met vliegen. Als modelvlieger, maar ook als vlieger met een flightsimulator. Ik begon met FSX van Microsoft, maar die stopte met nieuwe versies (er komt toch weer een nieuwe versie uit in 2020!) en het bleef bij een beetje bij opstijgen, vliegen en landen en dan soms zelfs niet eens op een vliegveld want dat was voor mij onvindbaar.

Na jaren heb ik deze hobby weer opgepakt en ben gaan zoeken naar geschikte software. Ik vond X-plane (nu versie 11) en installeerde het. Daar was ik, na wat experimenteren, zo enthousiast over dat ik besloot het programma te kopen. Het kost maar een paar tientjes als je dat koopt in de USA. De software kun je downloaden, dus kun je dezelfde dag nog starten zodra je je licentie binnen hebt. Dat is binnen een uur al.

Om het allemaal wat realistischer te maken kocht ik eerst een flightstick maar ik kwam er al snel achter dat een echte yoke een beter plan was.
Toen volgde pedalen en later ook nog een 2-tal panels.
Op de pagina “snel starten” kun je daar meer over lezen.
Daarna bouwde ik een kleine eenvoudige cockpit om het allemaal nog realistischer te maken. En elke dag bouw ik verder aan zowel de hardware als de software en aan mijn vliegskills.
Op deze website kun je zowel zien hoe je zelf een start kunt maken met deze mooie hobby als informatie vinden als je verder wilt in de materie.
Alles probeer ik voor jou en mijzelf in kaart te brengen.

Veel leesplezier!